Vader-zoon relatie

Zoons willen niet in de mal van hun vader passen. Dat voelt als een keurslijf, de zoon wil het zelf uitzoeken. Meestal komt het met de vader-zoon band later, na de puberteit, weer goed. Maar wat als zonen hun vaders niet meer zien? Wat als het niet meer botert tussen jou en je vader? Ervaar je een strijd met je vader, is er competitie tussen jou en je vader?

De oorsprong van een verstoorde of bekoelde relatie met je vader ligt waarschijnlijk in je jeugd. Als er dingen gebeurd zijn waardoor je geen belang meer hecht aan een goede vader-zoon relatie, dan is dat wat het is. Is dat niet het geval: wat houdt je tegen om de relatie te herstellen? Is het trots? Onzekerheid? Wat het ook is: stap er overheen, voor het te laat is. Je vader is er niet voor eeuwig. Geniet van de mooie momenten samen, koester de mogelijkheden die er nog zijn, zijn die er te weinig: creëer ze! Zoek naar wat jullie verbindt, ga samen avonturen aan, en begraaf de strijdbijl. En als jij een betere relatie hebt met je vader, dan werkt dat ook door in je relatie met je partner, je eigen zoon of dochter, je eigen broer of zus. Dus: vier de vader-zoon-relatie! Veel en lang praten hoeft vaak niet, kijk samen naar wat niet goed is gegaan, pak dat vast, en laat het vervolgens los. Belangrijk is dat je je opnieuw leert te verbinden met je vader. Het gaat er om dat je samen weer dingen gaat doen en beleven.

Heb je een vraag of wil je weten of ik je vraag kan beantwoorden of behandelen, bel dan voor een afspraak of stuur een mail naar mij.

© Binnenwijzer 2023 | Website: Fly Webservices | Beheerder.